Skoči na glavno vsebino
Select Page

Projekt MEPI – Mednarodno priznanje za mlade – je v GESŠ Trbovlje uspešno vpeljan že od šolskega leta 2017/2018. V šoli smo že imeli srebrnike, imamo tudi zlatnike, v letošnjem šolskem letu pa se MEPI nadaljuje na zlati stopnji.  Ker so del tega projekta tudi odprave (poleg veščin, prostovoljstva, športa, neznanega prijatelja – na zlati stopnji), so se konec junija štiri dijakinje odpravile na zlato – raziskovalno. Praviloma sta odpravi dve, vendar so se na Nacionalnem uradu MEPI tudi letos odločili, da se zaradi koronavirusa izpelje samo ena.

Letošnja zlata raziskovalna odprava se je odvijala od 28. 6. do 1. 7. 2021 na Goričkem. Alja, Blažka, Tiatara in Žana Larisa so se iz Gederovcev odpravile k Ledavskemu jezeru (kmetija Ferencovi), postavile tabor in tam preživele tri noči. Veliko časa so namenile raziskovanju krajine, zanimivosti, govora, del odprave pa je bil namenjen tudi hoji, saj so na dan prehodile okoli 15 kilometrov. Tako so spoznale Ropočo, Rogašovce, Sv. Jurija, Lemerje, tudi kakšno štorkljo, predvsem pa se seznanile z lepotami in s posebnostmi tega konca naše Slovenije.

Vse odprave imajo na poti kontrolne točke in ocenjevalce (tokrat Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik). Na točkah je vedno dobrodošla sveža voda in senca. Vreme nam je bilo tokrat precej naklonjeno, čeprav brez dežja ni šlo. Zlatnice so odpravo uspešno opravile in zaključile. Čestitke!

Maruša Stoklasa Drečnik,

koordinatorica programa MEPI na GESŠ Trbovlje

(Ogledano 16 krat, 1 danes)
Dostopnost