Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu  se je Euroweek odvijal v manjšem italijanskem mestu Empoli, kamor se je osem dijakov GESŠ Trbovlje, kot edini predstavniki Slovenije, odpravilo z avtobusom z gimnazijci iz Zagreba. Vsi slovenski dijaki smo imeli gostitelje, pri katerih smo stanovali osem dni, lahko pa so bili prisotni tudi dijaki drugih držav.

Vsak dan smo imeli zanimive aktivnosti, pri katerih smo se povezali s svojimi vrstniki, kot so srednjeveške igre, obisk vile Medici, poslušanje zelo izvirnih predstavitev drugih držav. Uživali smo tudi v izletih v Firence in Piso, kjer smo še malce bolj spoznali Italijo – Toskano. Prav tako je vsaka država pripravila svoj bife, kjer smo lahko poskusili različno hrano, se seznanili z njihovim načinom življenja. Imeli smo parado z zastavami, ki je potekala tako, da je vsaka skupina imela svoj simbol države. Nato smo se sprehodili po mestu, kjer so nas pozdravili prebivalci. Med njimi so bili tudi naši gostitelji. Skupaj smo, na glavnem trgu, prisluhnili krasnemu kulturnemu programu. V ponedeljek zvečer smo imeli italijanski večer v lokalni piceriji, kjer so nas razvajali z različnimi vrstami te najbolj znane italijanske specialitete. V torek zvečer, torej na naš zadnji dan v Italiji, pa smo imeli še poslovilno zabavo v lokalnem klubu.

Euroweek je bila res krasna izkušnja in bi jo priporočali vsem. Spoznaš res veliko novih in prijetnih ljudi, odkrivaš tudi druge države, njihovo kulturo, značilnosti in način življenja. Misliva, da je to nepozabna izkušnja in bi jo še kdaj ponovili.

Ayla Agović in Neža Dacar,

GESŠ Trbovlje

(Ogledano 54 krat, 1 danes)
Dostopnost