Skoči na glavno vsebino
Select Page

Športni tabori

Za prvo generacijo športnega oddelka je bil izveden letni športni tabor, ki je potekal v Osilnici  (hotel Kovač) od 29. do 31. maja 2015.

Drugi je bil zimski in je potekal v Kranjski Gori (CŠOD Kranjska Gora)  od 15. do 17. 1.  2016 – prva in druga generacija športnega oddelka.

 

Športni tabor v Kranjski Gori

Glavna športna aktivnost je bila seveda smučanje, bordanje, drsanje, pohodi. Vsi smo se veselili in končno odhod tudi dočakali v petek, 15. 1. 2016.  Natovorili smo prtljago in smuči ter se odpeljali dogodivščinam naproti. Ko smo prispeli v nekoliko bolj zasneženo Kranjsko Goro, smo kar takoj vzeli smučarsko opremo in se odpravili na smučišče. Imeli smo lepo vreme in smuka je bila več kot odlična. Po dopoldanski smuki smo bili že vsi zelo premraženi in utrujeni, ostali, ki pa niso smučali, pa so se vrnili z zimskega pohoda po bližnji okolici. Pred nami je bila še namestitev v toplem in prijetnem CŠOD-ju. Odpravili smo se v svoje sobe in do konca razpakirali.

V CŠOD-ju smo imeli tudi mizo za namizni tenis in jo seveda zelo dobro izkoristili. To vrsto športa kar dobro obvladam, zato sem v igri zelo užival. Napočil je čas za kosilo. Vsi lačni zaradi športnih aktivnosti smo komaj čakali slastnega obroka! Pojedli smo in nato odšli nazaj na smučišče ter popoldan preživeli v radostih smučanja. Tisti, ki pa tega zimskega športa niso ravno vešči, pa so se odpravili v bazen in se naužili plavalnih radosti.

Zvečer smo se odšli še drsat. Drsal namreč nisem še nikoli, ker pa je vse enkrat prvič, sem se ga zelo veselil. Najprej sem bil še malo neroden, a sem se sčasoma privadil. Kljub temu da nas je bila večina prvič na drsalkah, smo zelo uživali. Naslednji dan smo po zajtrku ponovili aktivnosti – smučanje, drsanje in plavanje. Soboto smo zelo izkoristili, tudi zvečer, saj nas je čakala še čisto prava zabava – Rock ‘n’ Lauf. Na prostem so namreč nastopili znani slovenski glasbeniki in tako še bolj popestrili že tako krasno športno vzdušje, saj je ravno v tem času potekal svetovni pokal v teku na smučeh.

Tako je napočil zadnji dan, nedelja. Oblekli smo se v topla oblačila in odšli že navsezgodaj peš v Planico, kjer je potekalo, v krasnem Nordijskem centru, FIS – Svetovni pokal v teku na smučeh za ženske in moške (sprinti in ekipni sprinti). Videli smo naše odlične slovenske športnice – Vesno Fabjan, Alenko Čebašek, Anamarijo Lampič, Niko Razinger, in za njih tudi glasno navijali. No, da posebne vrste »ogrevanja« sploh ne omenjam …V Planici je bilo precej pod ničlo …

Čas je prehitro minil in morali smo pomahati v slovo našim zimskim dogodivščinam. Bil sem kar žalosten, saj sem zelo užival. In to v vsem!! Družbi, zabavi, športu … Najbolj pomembno pa je to, da so se vezi in prijateljstva med nami, med 1. in 2. letniki, še bolj utrdili. Želim si še več takšnih aktivnih športnih taborov! In vem, da tudi vsi ostali!

Jaka Dornik, 2. c

 

 

Športni tabor Kranjska Gora

 

Tretji športni tabor je bil zopet letni in je potekal v Osilnici od 25. do 27. septembra 2016. Sledilo je zimsko druženje v  Kranjski Gori, kjer smo bili nastanjeni v hotelu Kompas od 4. do 6. februarja 2018.

Po oktobru 2018 in februarju 2020 smo v letošnjem šolskem letu uspeli izpeljati že sedmi športni tabor.

 

Športni tabor v Osilnici

Od 28. do 30. 9. 2020 smo se dijaki 2. letnika športnega oddelka udeležili tabora v Osilnici. Kot prvošolci smo začeli z zimskim športnim taborom v Kranjski Gori, nadaljevali pa z letnim v kraju ob Kolpi, ki vedno znova lepo preseneti.

Aktivnosti so večinoma povezane s športom. Izkoristili smo lepo vreme in se že takoj prvi dan odpravili na pohod, kjer smo občudovali predvsem naravo, Loško steno, Kolpo. Naslednji dan je bil namenjen kolesarjenju, lokostrelstvu, plezanju in orientacijskemu pohodu. Izkoristili smo tudi pokriti bazen, večere pa za družabne igre, druženje in skupinsko učenje. Zadnji dan pred odhodom smo namenili še paint ballu, nato pa se, polni novih dogodivščin, čudovitih vtisov, odpravili proti domu.

Kljub virusu nam je uspelo vse dejavnosti izpeljati tudi zaradi lastnikov hotela Kovač, ki vedno poskrbijo, da je bivanje pri njih res pravo doživetje. Upamo, da se bodo tudi letošnji prvošolci v spomladanskem času imeli tako čudovito. Športni tabori resnično poskrbijo, da se dijaki še bolj povežemo, obenem pa pomagajo pri ohranjanju naše kondicije, saj vsak lahko najde nekaj za svoje športno področje.

2. C

 

 

Športni tabor Osilnica

(Ogledano 468 krat, 1 danes)
Dostopnost