Skoči na glavno vsebino
Select Page

Kiara Marn, dijakinja 4. letnika ekonomskega tehnika  GESŠ Trbovlje in članica Plesne šole Libero Ljubljana, kjer trenira pod okriljem plesnega studia Nataraj (Nataraj Dance Studio), se je po daljši “odmaknjenosti” od dogajanja okoli plesa in nastopov zaradi težje poškodbe ter drugih situacij, ki so vplivale na sam proces plesnega razvoja, v zadnjem obdobju udeležila dveh večjih dogodkov.

V januarju 2024 je potekal mednarodni plesni dogodek pod okriljem skupine Mercator MTikTok Dance Akademija Vol. 2, na kateri so sodelovali trenutno najbolj “vroči” plesalci in plesni koreografi v regiji Balkan in ZDA, med njimi kot glavni akterji Žiga Sotlar ter brata EZTwins, in  trenutno ena najbolj aktualnih glasbenih  izvajalk na “show sceni« – Sara Jovanović, sicer bolj znana pod imenom Sara Jo. Med več kot 100 prijavljenimi iz petih držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina ter Črna Gora) je bila Kiara izbrana med petdesetimi, ki so bili del plesne akademije. Med kandidati, ki so bili deležni tega dogodka in so se potegovali za glavno nagrado 3.000 evrov, se ji je uspelo uvrstiti v polfinale, kar je konkretno pomenilo med top 16 plesalcev, kar resnično lahko šteje kot izjemen uspeh. Dogodek se je odvijal v klubu Cvetličarna v Ljubljani. Celotno dogajanje je bilo tudi posneto, posamezni deli pa so na voljo za ogled na www.msoseka.tv.

V nedeljo, 10. 3. 2024, se je v Ljubljani udeležila 3. PT v modernih in tekmovalnih plesih, kjer je tekmovala v dveh kategorijah. V kategoriji oz. disciplini HH battle člani, kjer nastopajo tako fantje kot tudi dekleta, se uvodoma plesalci predstavijo v štirih različnih plesnih (hip-hop) stilih, temu pa sledi t. i. “battle”. Med osmimi nastopajočimi si je priplesala 4. mesto.

Še večji uspeh je v istem dnevu dosegala v kategoriji HH solo članice, kjer si je med šestdesetimi nastopajočimi priplesala finale in končno 5. mesto. Malce za občutek, kaj to pomeni glede števila izhodov v enem dnevu za dosego tako izjemnega uspeha – 16 izhodov!

Naj ob zaključku prispevka dodamo še misel Kiarinega očeta, g. Marka Marna, po katerem tudi povzemamo članek:

»Namen tega sporočila ni v izpostavljanju ali promociji, ampak je cilj pokazati in dokazati, da se s trudom, z željo ter s fokusom lahko doseže marsikaj, in to kljub določenim “omejitvam”. Mogoče se v prihodnje tej sceni pridruži še kdo. Na akademiji  Dance pa je Kiara  spoznala tudi drugo plat vse pompoznosti okoli spletnih vplivnežev in »show bussinesa«, ki ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Pravi, da je njen cilj vseeno drugje –  v izobrazbi in kmalu tudi v prenosu znanja na mlajše.«

Iskrene čestitke in uspešno še naprej!

GobecNews

 

 

(Ogledano 71 krat, 1 danes)
Dostopnost