Skoči na glavno vsebino
Select Page

Nika Skubic, dijakinja 2. letnika splošne gimnazije (športni oddelek), je bila povabljena kot najmlajša članica močno pomlajene članske reprezentance na tradicionalno strelsko tekmovanje s puško in pištolo na 52. veliko nagrado Osvoboditve Plzna na Češkem, kjer je tekmovanje potekalo samo v članski konkurenci.

Prvi dan je bilo na vrsti streljanje z zračno puško na 10 metrov. V močni konkurenci je priložnost najbolje izkoristila ravno Nika, ki je s 625,3 kroga, med kar 113 tekmovalkami, osvojila 31. mesto in je le za 0,5 kroga zaostala za mladinskim državnim rekordom.

Drugi dan je bilo na vrsti tekmovanje s puško MK v trojnem položaju na 50 metrov. Ponovno je z odličnim streljanjem nase opozorila Nika in z rezultatom 580 krogov postavila nov kadetski državni rekord. Ekipa v zasedbi Nika Skubic, Hana Strakušek in Sara Slak je ravno tako postavila nov mladinski državni rekord v streljanju z MK, trojni položaj, 50 metrov.

Zadnji dan je bilo na vrsti streljanje s puško MK leže – na 50 metrov, kjer je Nika ponovno potrdila izvrstno formo in z vrhunskim streljanjem ter rezultatom 623,8 krogov postavila še nov dvojni državni rekord, in sicer med mladinkami in kadetinjami. Na koncu se je uvrstila na visoko 10. mesto med 60 tekmovalkami. Tudi ekipa v isti sestavi kot dan prej je popravila več kot 10 let star mladinski rekord.

Čestitke Niki, ki se je podpisala pod kar pet (5!!!) na novo postavljenih državnih rekordov!

GobecNews

(Ogledano 39 krat, 1 danes)
Dostopnost