Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 20. junija 2024, je Delavski dom Trbovlje gostil zaključno prireditev in proslavo ob dnevu državnosti 2024, ki smo jo organizirali v GESŠ Trbovlje. Pod sloganom »LJUBEZEN, STRPNOST, MIR« smo se zbrali dijaki, starši, profesorji, nekdanji dijaki ter upokojeni profesorji, da bi skupaj praznovali uspehe preteklega šolskega leta in počastili vrednote, ki nas povezujejo. Slogan je do zadnjega kotička napolnjeno dvorano DDT dodobra opomnil, da mir ni samoumeven, temveč je vrednota, za katero se moramo vsakodnevno truditi.

Povezovalca večera, Alja Miklavčič iz 2. a in Nik Kreča iz 3. e, sta vodila program, katerega so oblikovali dijakinje in dijaki vseh letnikov ter smeri, tako splošne gimnazije, športnega oddelka gimnazije kot ekonomskega tehnika. Posebna zahvala gre avtorici umetniškega recitala Kako rastejo drevesa?, Evi Lisec, ter dijakinjam in dijakom aktivnega državljanstva, ki so poskrbeli za državniški del prireditve.

V želji povezovanja in sodelovanja smo na odru videli različna društva in skupine iz lokalnega okolja. Pevski zbor STPŠ Trbovlje pod vodstvom prof. Blaža Rojka se je združil z našim šolskim pevskim zborom pod vodstvom prof. Tjaše Judež. Kulturno društvo Zasavski country je z ritmi Avsenikove Golice in country pesmi prineslo pridih lahkotnega koraka, medtem ko je Kulturno društvo SC folklorna skupina Trbovlje navdušilo s predstavitvijo slovenskih ljudskih gorenjskih plesov. V obeh društvih delujejo naši bivši dijaki, kar je prireditvi pridodalo pridih nostalgije in navdiha za aktualne dijake.

Dogodek je bil predvsem priložnost, da podelimo priznanja in nagrade izjemnim dijakom. Knjižne nagrade za najboljši učni uspeh v razredu so prejeli Jure Kreže iz 4. a, Katarina Jančič iz 4. c, Lara Bigman iz 4. e, Angelika Gorjup iz 3. a, Vito Vodušek iz 3 .c, Lea Jusić iz 3. e, Maša Neja Golob iz 2. a, Lea Gradišar iz 2. a, Tita Ranzinger iz 2. b, Lea Celestina iz 2. c, Nuša Neziri iz 2. e, Lina Pušnik iz 2. e, Tinkara Starina iz 2. f, Klara Jerman iz 1. a, Svit Šuligoj iz 1. c in Maša Hrušovar iz 1. e.

Posebna priznanja za dosežke na državnih tekmovanjih so prejeli Gašper Grašič iz 4. a za zlato priznanje na državnem tekmovanju iz psihologije, dijaško podjetje Planty, d. d., iz 4. e za priznanje za 1. mesto v okviru Moje podjetje v kategoriji najboljšega poročila ter Žiga Brinjevec iz 2. c za 1. mesto na Prvenstvu Slovenije v uličnem teku za srednje šole.

Za odličnost skozi celotno šolanje in vpis v zlato knjigo smo čestitali Lari Bigman iz 4. e, Vanji Hafner iz 4. a, Katarini Jančič iz 4. c, Alji Jeraj iz 4. c, Vesni Pikelj iz 4. a, Anji Prašnikar iz 4. a, Zali Sešlar iz 4. e, Filipu Sihurju iz 4. c in Kaji Vozelj iz 4. a.

Priznanje šole za uspešno štiriletno delo na šoli in izven nje so prejeli Jure Kreže iz 4. a, Julija Potrbin iz 4. c in Anja Prašnikar iz 4. a.

Kljub temu da je za organizacijo letošnje zaključne proslave stal aktiv učiteljev filozofije, psihologije in sociologije ter svetovalna služba, so ključni prispevek k uspehu dogodka dali predvsem dijakinje in dijaki iz vseh letnikov ter smeri. Pri proslavi je sodelovalo okrog 50 dijakov šole, angažirali pa so se vsak na svojem področju, tako pa je bila proslava mozaik različnih talentov naših dijakov.

Vsem nagrajencem in dobitnikom priznanj želimo še enkrat iskreno čestitati! Vsem pa želimo lepe počitnice, polne premisleka o tem, kako lahko vsak prispeva k ljubezni, strpnosti in miru v svojem okolju. Ob zaključku šolskega leta s ponosom na pretekle dosežke stremimo k prihodnjim.

Fotografije: Matic Ležić, 2. a

Učitelji aktiva FIL-PSI-SOC in svetovalna služba GESŠ Trbovlje

(Ogledano 93 krat, 1 danes)
Dostopnost