Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zlata raziskovalna (kvalifikacijska) odprava MEPI 2024

Projekt MEPI – Mednarodno priznanje za mlade – je v GESŠ Trbovlje uspešno vpeljan že od šolskega leta 2017/2018. V šoli smo že imeli srebrnike, imamo tudi 8 zlatnikov. V letošnjem šolskem letu je sedem direktnih vstopnikov na zlati stopnji.

Del tega projekta so tudi odprave, in sicer poleg veščin, prostovoljstva, športa, neznanega prijatelja (samo zlata stopnja). Tako se je junija sedem dijakov najprej odpravilo na zlato (poskusno) raziskovalno odpravo, od 20. do 23. avgusta pa šest dijakov (ena dijakinja se zaradi poškodbe odprave ni mogla udeležiti) še na zlato (kvalifikacijsko) raziskovalno.

Ela Ramšak, Jona Obrovnik, Maja Pušnik, Matic Ležić, Mimi Cigelnjak in Nika Mijatović so odpravo začeli v Hodošu, kjer so morali do tabora prehoditi 12 kilometrov. Na kmetiji Barbare in Helfrieda Prietla v Dolencih so postavili tabor in tam preživeli štiri dni. Veliko časa so namenili hoji (na dan so prehodili okoli 15 kilometrov) in raziskovanju krajine, kulture, navad. Tako so spoznali lep del Goričkega in Porabja, ki vedno znova presenečata z neokrnjeno naravo, mirnostjo.

Vse odprave imajo na poti kontrolne točke in ocenjevalce, za kar poskrbiva mentorici – Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik. Vreme nam je bilo tudi tokrat precej naklonjeno, tako da so mepijevci brez težav odpravo uspešno opravili in zaključili.

Maruša Stoklasa Drečnik,

koordinatorica programa MEPI na GESŠ Trbovlje

(Ogledano 34 krat, 1 danes)
Dostopnost