Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dijaki GESŠ Trbovlje so se tudi med počitnicami preizkušali v različnih športnih disciplinah in dosegali krasne rezultate. Proti koncu pouka in takoj na začetku brezskrbnega oddiha je Pika Šribar, dijakinja 2. letnika splošne gimnazije, nizala same uspehe. Najprej je v Celju dosegla 1. in 3. mesto pri preskakovanju ovir s konjem (100 in 105 cm), nato pa je v Mariboru kar trikrat osvojila 1. mesto pri preskakovanju ovir (105 cm). Prav tako je stala na najvišji stopnički v Lipici (105 cm).

Eva Jurečič, dijakinja 3. letnika športnega oddelka, se je 29. junija udeležila državnega prvenstva v Dobrovi (moderni plesi), kjer je dosegla 2. mesto v kategoriji disco dance, solo članice, in 4. mesto v kategoriji disco dance, duo, članice. V skupnem seštevku oziroma po pokalni lestvici je bila 2. v kategoriji solo in 3. v kategoriji pari z Dašo Majdič.

V Mariboru je 7. julija potekalo 21. balkansko prvenstvo za mlajše mladinke in mladince v atletiki. V sklopu prvenstva je sodelovalo kar 20 držav, tako da je nastopilo skoraj 400 atletov. V slovensko reprezentanco so se uvrstili kar trije atleti iz Atletskega kluba Rudar Trbovlje (med njimi tudi Maks Kotar in Žiga Brinjevec  – dijaka 3. letnika športnega oddelka). Slednji je v teku na 800 m osvojil  odlično 2. mesto ter postal balkanski podprvak.

V pokritem olimpijskem bazenu v Kranju je v začetku avgusta potekalo še zadnje dejanje v plavalni sezoni 2023/24 – državno prvenstvo za kadete, mladince in člane, ki so se borili za najvišja mesta in kolajne. Mladinec Taj Zupančič, dijak 3. letnika ekonomskega tehnika, je osvojil 1. mesto pri mladincih na 200 in 400 m – mešano, na 200 m, prsno, pa je bil tretji. Tretje mesto po času je osvojil tudi na 400 m – prosto.

Celje je v soboto, 31. 8. 2024, gostilo državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, kjer so podelili kolajne tekmovalcem v kategorijah članov, mlajših članov, mladincev in mlajših mladincev. Na Savinji, ki je imela zelo majhen pretok vode, so poleg slovenskih čolnov sodelovali tudi tekmovalci iz devetih sosednjih držav. Med našimi tekmovalci je bil Luka Žagar, dijak 1. letnika športnega oddelka, ki je osvojil 2. mesto.

V Pragerskem je od 31. 8. do 1. 9. 2024 potekalo 34. državno prvenstvo v streljanju s puško in pištolo na 50 metrov. Udeležila se ga je tudi Nika Skubic, dijakinja 3. letnika športnega oddelka. V soboto, je nastopila v olimpijski disciplini – trojni položaj 3 x 20 – kleče, leže, stoje. Težki vremenski pogoji so od tekmovalcev zahtevali, da pokažejo vse svoje znanje. Nika je bila kos vsem razmeram in je dosegla odličen rezultata, saj se je zavihtela na najvišjo stopničko in postala državna prvakinja.

Disciplina 60 – leže – je bila na programu v nedeljo in dekleta so prvič streljala v zaprtem strelišču. Nika je s suverenim nastopom ponovno osvojila 1. mesto pri kadetinjah in ostala nepremagana v tej sezoni.

Poleg zgoraj navedenih uspehov je potrebno omeniti še Nikine uspehe v Plznu, saj je izenačila mladinski državni rekord in postavila novega kadetskega. Ekipno je s svojimi reprezentančnimi kolegicami ponovno postavila nov državi rekord. Zaradi zelo dobrih rezultatov in dosežene norme si je Nika zagotovila odhod na svetovno mladinsko prvenstvo, ki se bo konec septembra odvijalo v Limi (Peru).

Iskrene čestitke!

GobecNews

(Vir, foto: dijaki GESŠ Trbovlje)

(Ogledano 73 krat, 1 danes)
Dostopnost