Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z Miklavževim sejmom smo na GESŠ Trbovlje začeli leta 2008. Takrat smo k sodelovanju povabili še druge zavode v regiji. V zgornji avli Delavskega doma Trbovlje smo imeli več kot 30 stojnic. Izkupiček smo že prvo leto šteli v 1000 evrih. Nato se je sejem preselil pred šolo, število stojnic se je zmanjšalo –  svojo je imel vsak razred, sodelovanje smo ohranili le z nekaterimi zavodi. Izkupiček smo namenjali, ali preko humanitarnih organizacij družinam z otroki ali pa v šolski sklad. Kljub vmesni recesiji smo bili vsako leto navdušeni nad višino zbranih sredstev. To je bil zares šolski projekt, v katerega smo bili do epidemije vključeni vsi: dijaki, starši, zaposleni. Druga prelomnica v izvedbi sejma je bila povezava z občinsko prireditvijo Dežela pravljičnih nasmehov. Sejem se je preselil v park.

Letos smo spet izvedli Miklavžev sejem v okviru občinskega dogodka. Naših 7 stojnic je bilo »skritih« v množici 40 stojnic vseh ponudnikov. In tudi tokrat smo zadovoljni, saj bomo lahko spet pomagali.

1.741,36 evrov je končni znesek, ki ga bomo namenili Rdečemu križu Trbovlje. Ta bo 25 odstotkov namenil lokalnemu okolju, 75 pa bo namenjenih za poplavljene v letošnji avgustovski ujmi.

Vsem, ki ste vztrajali in spodbujali vse udeležence, se iskreno zahvaljujemo, obenem pa vam želimo vse dobro v tem pravljičnem decembru.

GobecNews

(Ogledano 55 krat, 1 danes)
Dostopnost