Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pod okriljem Gibanje znanost mladini se je v ponedeljek, 25. 3.  2024, na GESŠ Trbovlje odvijalo 9. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Zasavja 2024. Po uvodnem nagovoru so mladi raziskovalci (iz STPŠ Trbovlje, Gimnazije Ledina, Osnovne šole Šmartno, GESŠ Trbovlje) predstavili tri naloge z različnih področij. Poslušali smo različne teme: od kemijskih bitij, ustvarjenih z umetno inteligenco, poskusov v naravoslovju s kemijskega področja (srednješolci) in osnovnošolsko nalogo na temo delovanja letal (bilten si lahko ogledate na povezavi http://mladi-raziskovalci.gess.si/).  Letošnje, 9.  srečanje so pomagali izpeljati, poleg GESŠ Trbovlje, tudi  Občine Zagorje ob Savi, Hrastnik in  Trbovlje, za kar se jim zahvaljujemo.

Čestitamo vsem mladim raziskovalcem za prepričljive predstavitve, vsem mentorjem za bodrenje  in njihov trud ob nastajanju raziskovalnih nalog ter članom ocenjevalnih komisij za uspešno delo.

Želimo si, da bi več šol  in mentorjev prepoznalo potencial v mladih ter jih spodbudilo k raziskovalnemu delu. Pokažimo, da slogan, »Na mladih svet stoji«, drži.

Katarina Bola Zupančič, prof. geografije in

koordinatorica Mladih raziskovalcev za Zasavje

 

Koda QR do spletne strani mladih raziskovalcev

(Ogledano 56 krat, 1 danes)
Dostopnost